Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Apraja-falva vásárlási, öltözködési tanácsok és tippek

Blogunkban olyan témákról írunk, amelyekkel segítséget nyújthatunk gyerekcipő, gyerekruha vásárláshoz- hasznos tanácsokat adunk az ovikezdéshez. 
2024. 02. 09. 13:23:20
Miért szeretik sokan a SKECHERS cipőket? Mert kényelemben utánozhatatlanok! És te próbáltad már?

SKECHERS cipő kényelemben utánozhatatlan. Próbáltad már? Ha igen most is az van a lábadon!


Azt mondták Skechers cipőt vegyek magamnak abban nem fog fájni a lábam. Tényleg ilyen kényelmes? Teszik fel a kérdést azok, akik soha életükben nem próbáltak még Skechers cipőt. Most nem mint Skechers rajongó írom le véleményemet nektek, pedig volt már szerencsém az év minden évszakában ilyen lábbelit viselni, hanem egyszerűen szeretném bemutatni nektek a brandet ami nem véletlenül kapható már a világ több mint 160 országban!

2021. 08. 11. 00:00:00 Pelleiné Kádár Erzsébet
Mire lesz szükség az óvodában? Lista és jótanácsok ovikezdéshez.

Remélhetőleg szeptemberben gondtalanul kezdhetünk neki az óvodának és a bölcsődének is. Nagy szükség van rá, hiszen a gyerekeknek szükségük van társas kapcsolatokra, csoportban történő szocializálódásra hasonló korú gyerekekkel.

Gyereknek gyerek a barátja és milyen igaz a mondás. Mi anyukák egy idő után már kevésnek bizonyulunk a kicsiket állandó játékkal és foglalkozásokkal lekötni, unatkozni kezdhetnek mellettünk. Nehéz ezt belátni mert eddig óvtuk őket mindentől, játszótereken lestük minden lépésüket, így sokunkat a beszokás időszaka érzelmileg jobban megvisel mint a kicsiket. A beszokás időszaka eltarthat 2-3 hétig vagy még tovább is, ez intézmény és gyerekfüggő leginkább.

2019. 09. 17. 09:57:39 Oláh Zsuzsa Gyógytornász
Gyerekcipő vásárlás könnyedén

A kisgyermekek számára történő első cipőválasztás meglehetősen nagy dilemmát tud okozni az anyukáknál, főleg, ha nincs nagyobb testvér, akinél egyszer már aktuális volt a kérdés.

Anyaként már másodjára találkozom ezzel a helyzettel, emellett gyermekrehabilitációs gyógytornászként szívesen segítek ebben eligazodni.

 Amit e téren vallok: átgondoltan, de nem túl bonyolultan.

2019. 02. 04. 18:08:05
Miben altassuk éjszaka a gyermekünket, hogy mindannyian nyugodtan alhassunk?

Nagy dilemma ez ugye? Biztos sokszor tűnődik el ezen más is, nem csak én.  Bevallom nagyon fázós típus vagyok, még nyáron is fülemig húzom a takarót, így hajlamos voltam sajnos mindig túlöltöztetni a lányokat. Aztán meg mindig csodálkoztam, miért ébrednek fel éjszaka. Nemcsak a nyugtalan alvással van baj ilyen esetben, hanem azzal is, hogy a túlöltöztetett baba leizzad, könnyebben megfázik de a túlhevülés a bölcsőhalál kockázatát is növelheti. A mindkét lányom hideg évszakban születt, így mindig sokat aggódtam emiatt. Persze ma már elmondják ha melegük van vagy ha fáznak, de egy csecsemőnél még oda kell figyelni az apró kis jelekre.  Úgy állapítható meg a legkönnyebben, hogy melege van-e, hogy megnézzük a kis tarkóját, ha nedves, akkor biztos melege van. A másik módszer az , hogy benyúlunk a bőre és a ruházata közé, ugyancsak a tarkójánál és ha melegnek érezzük, bizony túl van öltöztetve, ha hideg a bőre, akkor rá kell még adni egy réteg ruhát, hogy ne fázzon.  Fontos, hogy a baba komfortérzete jó legyen, hiszen így nagyobb eséllyel tudjuk átaludni az éjszakát.

2019. 01. 25. 01:51:34
Mire is van szüksége a pocaklakónknak amikor megszületik?! 3. rész

Amikor megtudtam, hogy kisbabám lesz, hirtelen kinyílt előttem egy olyan világ, amit addig nem ismertem. Bármilyen üzletben  jártam, akaratlanul is mindig a baba osztályon kötöttem ki. Gyönyörködtem a szebbnél szebb apró kis ruhákban. Persze babonás is vagyok kicsit, ezért nem lett volna szabad vásárolni, de volt bizony olyan darab, amit egyszerűen nem tudtam letenni és otthagyni. Mivel még nem tudtam, hogy ki is növekszik a pocakomban, csak unisex ruhákat vásároltam. Igen ám de, elérkezett a várva várt pillanat, amikor megmondták a debreceni Klinikán, hogy kislányom lesz. Egy kislány! Ezt meg kellett ünnepelni, így az egyik bevásárlóközpontban kötöttem ki. Akkor már nem volt akadály, válogathattam a gyönyörű fodros, szoknyás, tündéri kisruhák között, vettem is párat, boldogan mutogattam mindenkinek, aki csak eljött hozzánk. Ultrahang vizsgálatokon, BDP- fejátmérő, HC-fej körtérfogat, AC-has körtérfogat és FL- combcsont hossz méretek alapján megsaccolták, hogy mégis mekkora az én pici kincsem. Mindig azt mondták, hogy nagy baba lesz, forgattam is a szemem, vajon hogyan fogom én megszülni, de a gondolat, hogy végre megismerhetem személyesen, elhessegetett minden félelmet belőlem. Aztán mire elérkezett a nagy nap, volt is ruha bőven, a családtól is kaptam rengeteget, mert elég lányos család vagyunk, fiú unoka bizony még nem született. Azért írtam le a történetemet, mert van benne tanulság.

- Nem kell készpénznek venni, az ultrahangon vizsgálatokon megsaccolt méreteket (Az én kincseim 3000 g és 47 cm valamint 2970 g és 50 cm-rel születtek.)

- Nem kell túlzásokba esni, kelengye vásárlás terén, mert könnyen lehet, kinövi a ruhát, mielőtt ráadnánk.

2019. 01. 18. 11:55:44
Mire is van szüksége a pocaklakónknak amikor megszületik?!  2. rész

A terhességünk végéhez közeledve elgondolkozunk azon, mire is lehet szükségünk az újszülött babánk ápolásához? Itt leginkább a pocaklakónk higéniai ellátásához kapcsolódó termékekre gondolok, persze az sem mellékes, hogy mit is pakoljunk be magunknak a kórházi pakkunkba. Bizony muszáj előre gondolkodni, ha itt az idő, csak felkapjuk és már indulhatunk is, hogy végre személyesen is találkozhassunk legdrágább kincsünkkel a világon. Az én kórházba érkezésem története igen kalandosra sikerült. Még nem volt babakocsink, elindultunk hát vásárolni egyet az anyósommal és a sógornőmmel egészen Nyíregyházáig mentünk, hogy ott megvegyem álmaim babakocsiját. 2013 decembere volt, aznap esett először hó abban az évben. Amikor elindultunk még minden rendben volt, aztán igen furcsa görcsöket éreztem. Ekkor már közel jártunk a célhoz, a bababolthoz. Mivel első terhességem volt, tapasztalatlan voltam még, elmondtam, mit is érzek, mire a sógornőm felvilágosított, hogy hamarosan szülni fogok, mert ezek bizony már a szülési fájások! Tovább mentünk, mert már közel voltunk a bolthoz, de útlezárás volt baleset miatt, a forgalmat elterelték, kerülő úton kellett tovább haladnunk. Semmi nem tántorított el, megtaláltuk végre a boltot. Mit ad isten, zárva volt! Előre kellett volna jeleznünk, hogy vásárolni szeretnénk. Izgatottan indultunk vissza, babakocsi nem lesz, de ma megszületik a kislányom. Sietve utaztunk, mert már 3 perces fájásaim voltak. Hiába, az élet a legnagyobb rendező, a kerülő utat is lezárták, baleset volt ott is. Rendőrök mutattak egy harmadik, szinte macskaköves utat, azon zakatoltunk végig 3 perces fájásokkal. A kórházba időben beértem, táska nélkül, tele izgalommal, kérdésekkel. Mi vár vajon rám?

2019. 01. 13. 13:03:26 Pelleiné Kádár Erzsébet
Mire is van szüksége a pocaklakónknak amikor megszületik?!

A világ legboldogabb pillanata az, amikor megtudjuk, hogy kisbabánk lesz. Leírhatatlan élmény volt számomra is. Első gondolatom az volt, hogy mostmár  ő is a testem része, a legféltettebb kincsem lesz, nemcsak a terhesség alatt, hanem életem végéig. Minden szülő, átesik ezen az érzésen, a lehető legjobbat akarja a babájának. Teljesen természetes ez, de melyek azok a dolgok, amikre tényleg szükségünk lesz, mik azok, amik feleslegesek? Elég hosszú lenne ezt leírni egy bejegyzésben, így egy sorozatot írok, 3 kategóriára osztva.

2018. 12. 04. 14:43:35

Karácsonyi fotózás, szenteste, karácsonyi ebédek a nagyszülőknél, szilveszter - a december bővelkedik azokban a napokban, amikor szép ruhába öltöztetjük a testünket és a lelkünket is. Milyen darabokat válasszunk gyermekeinknek ezekre a napokra? Bizony, néha őket még nehezebb felöltöztetni ezekre az eseményekre, mint magunkat.